26 Ιουνίου 2016

Επανεκκίνηση έργων στη Θράκη (συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής)



Δ.Ρίζος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι η λύση των προβλημάτων, αλλά είναι μια αρχή»

«Όλοι προσπαθούμε οι νέες θέσεις εργασίας να είναι σταθερές, μόνιμες, με ασφάλεια για τον εργαζόμενο και να τηρείται το ωράριο εργασίας των οκτώ ωρών. Για όλα αυτά υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι σημειώνονται τρομακτικές πιέσεις 1,5 χρόνo τώρα. Εμείς καταφέρνουμε και αντιστεκόμαστε » δηλώνει ο Δημήτρης Ρίζος, βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα σημειώνει ότι ο ίδιος ελπίζει και πιστεύει ότι θα συνεχιστεί αυτή η αντίσταση για να μην περάσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων, που ζητούν οι Θεσμοί.

«Παρά την αντίσταση τα Μνημόνια υπογράφονται και η ίδια η εργασία είναι ζητούμενο για πολλούς» παρατηρούμε για να τον ακούσουμε να συμφωνεί μαζί μας. «1.300.000 είναι οι άνεργοι στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη, αν δεν λύσουμε αυτό το ζήτημα, το ζήτημα της δουλειάς.»

Παράλληλα, αναφέρεται σε έργα που «ξεκόλλησαν», τα οποία, όπως λέει, ήταν «κολλημένα» για δεκαετίες, με την τιμή και την ποιότητα τους να διασφαλίζεται. «Δεν είναι η λύση των προβλημάτων, αλλά είναι μια αρχή» αναφέρει ο κος Ρίζος και σημειώνει «ιδιαίτερα στη Θράκη οι ενεργειακοί αγωγοί θα δώσουν κάποιες θέσεις εργασίας, όχι πολλές γιατί είναι εξειδικευμένες οι θέσεις, που δημιουργούνται. Όσον αφορά στη γεωθερμία, στα αρωματικά φυτά και στην φαρμακευτική κάνναβη γίνεται ήδη μια άλλη συζήτηση για τις δυνατότητες που υπάρχουν.»

Ο κος Ρίζος υπενθυμίζει επίσης τη δέσμευση που υπάρχει για τη γραμμή Αλεξανδρούπολης –Ορμενίου, ένα έργο «αραχνιασμένο» όπως το χαρακτηρίζει σημειώνοντας ότι το έργο «ενεργοποιείται», όπως κι αυτό Πυθείου –Κωνσταντινούπολης. Έργα που η υλοποίησή τους θα δώσουν άλλη πνοή στη Θράκη όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου