Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αλεξιάδης: Απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά από καταγραφή

Σε καταγραφή των περίπου 1.200 λειτουργούντων φιλανθρωπικών οργανώσεων προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ, υπογράμμισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης

Ο Τρ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ έχουν όσα χρησιμοποιούνται για να έχουν εισόδημα» (π.χ. ενοίκια). Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ρώτησε για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε συνολικά και παραδέχθηκε ότι είναι «υπαρκτό πρόβλημα», το οποίο «μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους να το λύσουμε». Το υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει ένα «τεχνικό πρόβλημα» γιατί δεν υπάρχει στο υπουργείο αρχείο με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά μόνο με τα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα, επεσήμανε ο Τρ. Αλεξιάδης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο – μάλιστα είπε ότι ήδη του είπε ότι πρόκειται για περίπου 1.200 οργανώσεις. «Θα προχωρήσουμε στην «πιστοποίησή» τους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα», δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των εσόδων λέγοντας ότι τα δεδομένα από τα δημόσια έσοδα είναι θετικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θριαμβολογούμε, δεν λέμε το δικό μας success story».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου