01 Νοεμβρίου 2016

Την Πέμπτη η νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ - «Η ευρεία πλειοψηφία στη διάσκεψη της Δευτέρας υποχρεώνει τη ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της»



Με νέα προσπάθεια, την τελική αυτήν τη φορά, θα επανέλθουν την προσεχή Πέμπτη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο - Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, μέχρι να ψηφιστεί στην Oλομέλεια της Βουλής η αναστολή, έως τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, της εφαρμογής του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 που έφερε χθες με τροπολογία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε καμία άλλη κίνηση και κυρίως δεν πρόκειται να καταθέσει τη ρύθμιση - γέφυρα για το τηλεοπτικό τοπίο.

Στην χθεσινή ψηφοφορία, δεν επιτεύχθηκε η πλειοψηφία των 4/5, καθώς την υπερψήφισαν τα 16 μέλη που προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, 6 μέλη από ΝΔ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» και η Ένωση Κεντρώων «όχι».

Την ερχόμενη Πέμπτη η νέα και τελική προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Μέχρι τη δημοσίευση μάλιστα, της απόφασης του ΣτΕ, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά με τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση η οποία διαβεβαίωσε  ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία άλλη κίνηση και κυρίως δεν πρόκειται να καταθέσει τη ρύθμιση – γέφυρα για το τηλεοπτικό τοπίο.

Το Μαξίμου εκτιμά ότι  διαμορφώνονται, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση». Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της Ν.Δ., να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης, τονίζουν κυβερνητικές πήγες.

Τον τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου Παππά για να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του νέου ΔΣ του ΕΣΡ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου