04 Νοεμβρίου 2016

Προτεραιότητα της ΕΡΓΟΣΕ ο άξονας Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς



Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Νίκο Καραγιάννη και το ypodomes.com o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας. Μίλησε για τα έργα που ολοκληρώνονται, τη νέα γενιά έργων, τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ για διασυνοριακά έργα αλλά και τα έργα που έχουν προταθεί στο Πακέτο Γιουνκέρ.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΡΓΟΣΕ είναι η δρομολόγηση του άξονα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο-Σβίλενγκραντ-Μπουργκάς, ενός έργου στο οποίο ποντάρουν πολύ και οι τοπικοί φορείς του Έβρου.

Όπως αναφέρει ο κ. Βούρδας, ο προσανατολισμός της ΕΡΓΟΣΕ είναι να δοθεί βαρύτητα στα διασυνοριακά έργα, δηλαδή στα έργα που κουμπώνουν με τα σιδηροδρομικά δίκτυα των γειτονικών μας χωρών και αποτελούν διέξοδο προς Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

«Έχουμε τώρα τον άξονα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο-Σβίλεγκραντ-Μπουργκάς. Έχουμε συμφωνήσει με τους Βούλγαρους και πιθανόν να το οριστικοποιήσουμε μέσα στο Δεκέμβριο και να διευρύνουμε τη δική μας πρόταση στο Πακέτο Γιουνκέρ και να καταθέσουμε από κοινού για να διασφαλίσουμε πιο εύκολα τους πόρους σε ένα άξονα με μεγάλη εθνική και εμπορευματική αξία και στον ενεργειακό αλλά και τον εμπορευματικό τομέα», σημειώνει ο κ. Βούρδας, υπογραμμίζοντας πως «ο προσανατολισμός είναι στους Διασυνοριακούς άξονες που μπορούν πιο εύκολα να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις και από κει και πέρα να δούμε ποια κομμάτια του Περιφερειακού Δικτύου είναι βιώσιμα και μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Ένα από αυτά είναι το Πάτρα-Πύργος-Κατάκολο-Ολυμπία που επίσης έχει μπει στο Πακέτο Γιουνκέρ αλλά και μικρής εμβέλειας έργα που μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με ιδιώτες όπου αυτό που θα γίνει είναι να κουμπώσουν παλιές γραμμές στο κεντρικό μας δίκτυο. Δηλαδή μικρής κλίμακας έργα με ιδιωτική χρηματοδότηση τα οποία θα εξυπηρετούν εμπορευματικές μεταφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου