09 Νοεμβρίου 2016

Συνέδριο από το Ίδρυμα της Βουλής: «Διλήμματα και συμφραζόμενα του προσφυγικού ζητήματος. Ιδέες, αξίες, ιστορία, πολιτικές»




Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή την έκθεση του 2016 «Δρόμοι Επιβίωσης», διοργανώνει διήμερο συνέδριο στις 9/11 και 10/11 με θέμα «Διλήμματα και συμφραζόμενα του προσφυγικού ζητήματος. Ιδέες, αξίες, ιστορία, πολιτικές».

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και οι εργασίες του ξεκινούν στις 10.00 το πρωί. Η είσοδος είναι ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την Ευρώπη και την Ελλάδα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα στις μέρες μας, από διακεκριμένους ερευνητές και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την ανάδειξη των ηθικών και των πολιτικών δεσμεύσεων που προκύπτουν από τη σημερινή κατάσταση. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη Βουλή-Τηλεόραση και τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Ο πιο μακρύς δρόμος», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (λεωφόρος Αμαλίας 22-24).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου