Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Υπερψηφίστηκε με 196 ψήφους το βοήθημα στους συνταξιούχουςΥπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρών δήλωσε η ΝΔ, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων

Πέντε από τα 8 κόμματα της Βουλής ψήφισαν την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος 257 βουλευτές. Ναι ψήφισαν 196 βουλευτές και παρών 61 βουλευτές.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρών δήλωσε η ΝΔ, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), 5 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, 3 από το ΚΚΕ, 8 από το Ποτάμι, 8 από την Ένωση Κεντρώων και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου