15 Δεκεμβρίου 2016

«Παρών» από ΝΔ στην ονομαστική για τα μέτρα ανακούφισης




Κυρ. Μητσοτάκης: "Να μην ψάχνουν συνενόχους"

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «μονομερείς ενέργειες» που «τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία» θα εμφανιστούν σήμερα στη Βουλή οι «γαλάζιοι» βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε, τελικώς, να μην υπερψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση την έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ. αναμένεται να ψηφίσουν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνούμενοι την θετική ψήφο σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.

Προς τούτο προϊδέασε ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μία φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια». «Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος», συνέχισε, ο πρόεδρος της Ν.Δ., εξηγώντας: «Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες. Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος και σκιαγράφησε την απόφασή του να μην υπερψηφιστεί η ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας: «Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας. Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου