15 Δεκεμβρίου 2016

Βερναρδάκης: Παράνομες οι απολύσεις συμβασιούχων από ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα –Έρχεται εγκύκλιος



Παράνομες χαρακτήρισε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τις 72 απολύσεις στο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας τις οποίες είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναρδάκης που βρισκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 4429/2016 οι οποίες παρέτειναν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ πρέπει να γίνουν σεβαστές και να τύχουν άμεσης εφαρμογής».

Κατέστησε, δε, σαφές ότι «οι δήμαρχοι και οί άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου», ενώ προανήγγειλε την «έκδοση σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου και θα περιλαμβάνονται περαιτέρω διευκρινίσεις».

Να σημειωθεί ότι ανάλογη πρόθεση για απόλυση τριών συμβασιούχων είχαν καταγγείλει στην aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι  στο δήμο Κυθήρων, ωστόσο μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου