19 Δεκεμβρίου 2016

Στη διάθεση των εργαζομένων το Σ.ΕΠ.Ε. προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο Δώρο Χριστουγέννων



Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία. Το Σ.ΕΠ.Ε. θα είναι στην διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο Δώρο Χριστουγέννων.

Οικοδομώντας ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων μέσω του Σ.ΕΠ.Ε. για την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί κρίσιμο βήμα για την ανάσχεση της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας την πλήρη διασφάλιση της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου