13 Δεκεμβρίου 2016

"Ευθύνη του Δήμου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Φερών"



Την απάντησή του δίνει το Υπουργείο Παιδείας στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβούλίου και του Διευθυντή Γενικού Λυκείου Φερών την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Ρίζος σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Φερών.

Στην απάντησή του τονίζει πως τα έργα συντήρησης, βελτίωσης και επισκευής είναι τομέας ευθύνης των Δήμων. Επισημαίνει επίσης πως έργα σχολικής στέγης υλοποιεί παράλληλα και η εταιρεία "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.".

Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας είναι επιτελικός. Όμως λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ύστερα από έλεγχο στο αρχείο της άνω Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΕ.Θ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος, ούτε η υποβολή αιτήματος σε εκκρεμότητα, για την εν λόγω σχολική μονάδα, από το 2008, έως σήμερα.

Προσθέτει επίσης πως όσο αφορά στη σύνταξη και υλοποίηση προγράμματος προσεισμικού ελέγχου και για το κατά πόσο είναι ασφαλή τα κτίρια σε ενδεχόμενο σεισμού το έργο έχει ανατεθεί στην Εταιρεία "Κτιριακές Υπόδομές Α.Ε.", δίχως αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα ελέγχου από το Δήμο.

Τέλος τονίζει πως έπειτα από επικοινωνία της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην αρμοδιότητα και ευθύνη του οποίου είναι οι σχολικές εγκαταστάσεις, έγινε γνωστό ότι μετά από χρονικό διάστημα 5 ετών κατά το οποίο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ήταν σε αναζήτηση οικοπέδου, βρίσκεται τώρα σε συνεννόηση με τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." για να συνταχθεί η μελέτη και αμέσως μετά να υποβληθεί από το Δήμο ο φάκελος για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονία Θράκης σε επανειλημμένες προσπάθειες του να ενημερωθεί και να παρέμβει στο μέτρο αρμοδιοτήτων του, έλαβε ως απάντηση την ίδια υπόσχεση για σύντομη διευθέτηση του ζητήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου