09 Δεκεμβρίου 2016

Κέντρο Κοινότητας αποκτά η Σαμοθράκη



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου εντάχθηκε η δράση που αφορά Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Σαμοθράκης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνικής πολιτείας και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης ειδικότερα, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού Μηχανισμού (ΕΜ), που θα συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, θα παρακολουθεί και αξιολογεί την εφαρμογή τους, θα προσδιορίζει τις προτεραιότητες, µε βάση τις εκάστοτε ανάγκες, ώστε να ενισχύει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας. 

Οι δομές των Κέντρων Κοινότητας έχουν στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

Τα Κέντρα Κοινότητας θα εποπτεύονται από την κοινωνική υπηρεσία των Δήμου και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: 
Α) Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών,
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, 
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Παράλληλα θα μπορούν να αναπτύξουν και δράσεις που αφορούν στην συλλογή και διανομή αγαθών προς τους ωφελούμενους στις εκάστοτε περιοχές παρέμβασης.

Τα Κέντρα μέσω παραπομπών θα διασυνδέουν τα ωφελούμενα άτομα - πολίτες των Δήμων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (ΟΑΕΔ, υπηρεσίες ΟΤΑ, Δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου