12 Δεκεμβρίου 2016

Τ. Πετρόπουλος: Αφορολόγητο και ακατάσχετο το ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι (Video)



«Περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα λάβουν 13η σύνταξη», ενώ θα ευνοηθούν περίπου 1.600.000 δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, T. Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «πρόκειται για μια κατανομή της υπεραπόδοσης που πετύχαμε».


Συνέχισε αναφερόμενος στη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα γίνεται αναδιανομή του πλεονάσματος στους πολίτες κάθε χρόνο.

«Έχουμε προαναγγείλει ότι σε κάθε χρονιά θα κάνουμε μια αναδιανομή του πλεονάσματος που θα πετυχαίνουμε μέσα στη χρήση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 το πρωί υπογραμμίζοντας ότι «εξοικονομούμε την υπεραπόδοση αυτή με βάση τις προβλέψεις και το δίνουμε στους πολίτες».

Στόχος ήταν η άμεση και δίκαιη αναδιανομή στην ελληνική κοινωνία με κριτήριο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση και ο μόνος τρόπος να γίνει ήταν αυτός ο οποίος επιλέχθηκε. Διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρχε καμία καλύτερη διαδικασία επιστροφής άμεσης του ποσού αυτού στην κοινωνία».

Διευκρίνισε επίσης ότι:  «Τα χρήματα αυτά έπρεπε να δοθούν άμεσα το 2016, αν βάζαμε εισοδηματικά κριτήρια δεν θα μπορούσαμε να το δώσουμε γιατί θα γινόταν εγγραφεί σε επόμενη χρήση δηλαδή το Δεκέμβριο του 2017, αν υπήρχε πλεόνασμα τότε να το δώσουμε, αλλά θα χάναμε το 2016».

Επιπλέον ο υφυπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται να δοθεί το βοήθημα και σε αυτούς που εκκρεμεί η σύνταξή τους ενώ έδωσε περισσότερες χρηστικές πληροφορίες όπως ότι «αθροίζονται όλες οι συντάξεις και κανείς δεν θα πάρει κάτω από 300 ευρώ», ενώ οι συνταξιούχοι μπορούν να δουν το εκκαθαριστικό που έλαβαν το Νοέμβριο για να δουν, αν το δικαιούνται. Το λαμβάνουν όσων η σύνταξη είναι κάτω από τα 850 ευρώ και πρόκειται για ποσό που θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του ποσού αυτού θα είναι η 22 Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισε δεν χρειαζόταν η έγκριση των δανειστών, γιατί το πλεόνασμα προέρχεται από τον μόχθο του ελληνικού λαού και είναι πολιτική της κυβέρνησης «κάθε φορά που πετυχαίνει ένα καλό αποτέλεσμα να αναδιανέμεται» στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος εκτίμησε ότι ως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα δοθούν 102.000 παλιές συντάξεις ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί «την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» που θα συνεπάγεται μειώσεις στις συντάξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου