20 Φεβρουαρίου 2017

Εξοπλίζονται μέσω Επιχειρησιακού, σχολεία και αστυνομία




Με προϋπολογισμό 2.909.531 ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020 η πράξη προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού για 671 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα εξοπλιστούν με σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, ασύρματα σημεία πρόσβασης, διακομιστές, διαδικτυακές κάμερες, διαδραστικά συστήματα και σετ ρομποτικής. 

Στόχος της πράξης είναι η “ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική διαδικασία στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση”. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και η Πράξη προμήθειας αστυνομικού εξοπλισμού, για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προϋπολογισμού 1.998.900 ευρώ. Αφορά συγκεκριμένα στην προμήθεια οχημάτων, ασυρμάτων επικοινωνίας και φορητών ραντάρ, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με στόχο τη μείωση, την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου