03 Φεβρουαρίου 2017

Πρ. Παυλόπουλος: Υπερασπιζόμαστε ό,τι αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο



Διπλό μήνυμα, προς εταίρους και τους γείτονές μας στο Αιγαίο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα, όπου παρέστη στους εορτασμούς για την πολιούχο της πόλης Παναγία Υπαπαντή.

«Λέμε προς κάθε κατεύθυνση, προς όλους τους γείτονες, τους εταίρους μας, αλλά και πέραν των εταίρων μας, στους γείτονες δίπλα, πέρα από το Αιγαίο, ότι είμαστε εδώ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να συμπορευτούμε, να μοιραστούμε μαζί τις δοκιμασίες και τα προβλήματα, προκειμένου να κτίσουμε μία ειρήνη, η οποία είναι προς όφελος όλων των κρατών και όλων των λαών. Αλλά είναι σαφές ότι οφείλουμε ως λαός, όχι μόνο ως ελληνικός, αλλά και ως ευρωπαϊκός, να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη», είπε συγκεκριμένα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι και θεματοφύλακας των συνόρων της ΕΕ, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Καλούμε, λοιπόν, όλους να σεβαστούν αυτήν την έννοια της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου, τούτες τις ώρες, όπου οι λαοί πρέπει να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να αντιμετωπίσουν την κρίση. Καλούμε τον καθένα να αντιληφθεί αυτές τις έννοιες, τις οποίες ο πολιτισμός μας, η θρησκεία μας, αναδεικνύουν συνεχώς. Τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ειρήνης, αυτά που θα καθοδηγούν τα βήματά μας και την πορεία μας ως Ελλήνων στο διηνεκές».

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τη διακήρυξη του Σούμαν, βάση της ΕΕ είναι η αλληλεγγύη: «Αν η Ευρώπη χάσει αυτήν την έννοια, τότε από εκεί και πέρα θα χάσει τον συνεκτικό κρίκο, ο οποίος την κρατά όρθια και την οδηγεί να πορευτεί στο μέλλον, για να διαγράψει τον δικό της ιστορικό ρόλο. Γιατί η Ευρώπη έχει ρόλο, όχι μόνο για τους λαούς της, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, αφού χωρίς την Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πρόοδος, ούτε ειρήνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου