09 Μαρτίου 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 8/3)


Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε η πορεία της διαπράτευσης, η κινητοποίηση των αγροτών από την Κρήτη, η ομιλία του πρωθυπουργού στην τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά" στον ομώνυνο Δήμο και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, η ρύθμιση για τους όρους επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

 

Δ. Τζανακόπουλος στο twitter: Ούτε το sequel «ΤζανακόπουλοςVsΤσακαλώτος» θα κόψει εισιτήρια

Με αυτό το σκωπτικό σχόλιο, ο κ. Τζανακόπουλος σπεύδει να "απαντήσει" και να αποκρούσει δημοσιεύματα που, με βάση αναφορά του σε σημερινή συνέντευξή του σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, απέδωσαν εικόνα "αδειάσματος" του υπουργού Οικονομικών και αντιπαραθέσεων μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης. (αναλυτικά)

 

Η κυβέρνηση βάζει τάξη στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης

Ν. Παππάς: «Η Κυβέρνηση βάζει τάξη στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης. Διασφαλίζουμε την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής 70-30 μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων. Σε περίπτωση μη τήρησης της ποσόστωσης θα επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα το προβλεπόμενο πρόστιμο». (αναλυτικά)

 

Το ΣΕΠΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους της Εθνοdata και επιβάλλει πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έπειτα από προσφυγή εργαζομένων που κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (αναλυτικά)

 

Οικονομική ανάσα για τους δήμους η απόδοση 30 εκατ. ευρώ από τα τέλη που καταχράστηκαν η Energa και η Hellas Power

Βαθιά ανάσα για τα οικονομικά των δήμων αποτελεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδοθεί άμεσα, συνολικό ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ από τέλη που καταχράστηκαν οι ηλεκτρικές εταιρείες Energa και Hellas Power. (αναλυτικά)

 

ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητο στα 184,5 δισ. ευρώ το ΑΕΠ του 2016, έναντι του προηγουμένου έτους

Σε 184,5 δισ. ευρώ ανήλθε σε όρους όγκου (μεταβολή σε πραγματικούς όρους) το ΑΕΠ το 2016 και σημείωσε μηδενική ετήσια μεταβολή έναντι των 184,5 δισ. ευρώ το 2015, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς. (αναλυτικά)

 

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το θέμα των Επαναληπτικών Εξετάσεων των Πανελλαδικών

Ανακοίνωση του υπουργείου με αφορμή «τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων, προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων». (αναλυτικά)

 

Πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μέγαρο Μουσικής

Το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής προχωράει σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών, και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, παρέχοντάς τους δωρεάν χώρους για τις πρόβες τους. (αναλυτικά)

 

Αναλαμβάνουν υπηρεσία στις ΜΕΘ της Κρήτης οκτώ ειδικευμένοι ιατροί

«Η τοποθέτηση των ιατρών, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την πλήρη λειτουργία όλων των Μ.Ε.Θ. της Κρήτης». (αναλυτικά)

 

Η απάντηση σε ΑΝΤ1 και Star για τα περί «εικόνας εγκατάλειψης και άδεια ιατρεία στο ΠΕΔΥ Αιγάλεω»

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα χθεσινά ρεπορτάζ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANTENNA και STAR, με θέμα «Εικόνα εγκατάλειψης και άδεια ιατρεία στο ΠΕΔΥ Αιγάλεω». (αναλυτικά)

 

Αυξημένα τουριστικά έσοδα κατά 1 δισ ευρώ αναμένει ο ΣΕΤΕ για το 2017

Σημαντική άνοδο τουριστικών εσόδων και αφίξεων τουριστών αναμένει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το 2017, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τονίζει ότι τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016 και οι αφίξεις να υπολογίζονται σε περισσότερες κατά 1,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. (αναλυτικά)

 

«Το χαρτί του μέλλοντός μας»: Πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ – Διόφαντος διοργανώνει πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού με τίτλο «Το χαρτί του μέλλοντός μας». (αναλυτικά)

 

ΔΕΗ: «Δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

«Δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, αλλά θα προσληφθεί σύμβουλος για την υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης», αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα ασφάλισης (securitization) των οφειλών, μέσω της οποίας η ΔΕΗ θα βελτιώσει τη ρευστότητά της πουλώντας το εν λόγω χρηματοοικονομικό προϊόν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. (αναλυτικά)

 

Στην κυκλοφορία τμήμα της Λ. Κηφισού που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2015

Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στην κυκλοφορία τη λωρίδα επιβράδυνσης στην έξοδο της Λεωφόρου Κηφισού προς τη γέφυρα της οδού Τσούντα, που είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, λόγω μερικής κατάρρευσης των πρανών του ποταμού Κηφισού στο συγκεκριμένο σημείο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2015. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου