08 Ιουνίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Στην ψηφιακή εποχή η ΜΕΘ του ΠΓΝΑ



Στην ψηφιακή εποχή εντάχθηκε η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μετά την ανανέωση του εξοπλισμού της μέσω ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της μονάδας ο οποίος έγινε μετά από 18 χρόνια περιλαμβάνει δέκα κρεβάτια τα οποία επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Μιλώντας το πρωί στην τελετή των εγκαινίων ο Διευθυντής της μονάδας καθηγητής Ιωάννης Πνευματικός, έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο περίπου πέντε ετών προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ώστε να έχει αίσιο τέλος και να επιτευχθεί η προμήθεια υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ΜΕΘ.

H ΜΕΘ του ΓΠΝΑ έχει πιστοποίηση ISO9001 του 2008 από το 2013 και είναι η τρίτη μονάδα της χώρας που είναι πιστοποιημένη για την επαγγελματική της επάρκεια και για την παροχή ποιοτικού ,επιστημονικού και κλινικού έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Πνευματικό από το 2012 μέχρι και σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ έχουν νοσηλευτεί 4.200 ασθενείς ,ενώ σώθηκαν πάνω από 3.000. άτομα.

«Έχουμε μια υπερσύγχρονη ΜΕΘ πανεπιστημιακού επιπέδου η οποία πέρα του κλινικού έργου που παρέχει σε όλη την Περιφέρεια , εκπαιδεύει φοιτητές, νέους γιατρούς, ειδικευόμενους, εξιδεικευμένους και είναι από τις πρώτες ΜΕΘ της χώρας η οποία χορηγεί τον τίτλο του εντατικολόγου,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός και τόνισε πως η μονάδα παρέχει υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό έργο και πιο συγκεκριμένα η μελέτη της πολυπλοκότητας της βαριάς νόσου ,έρευνα πολύ προηγμένη παγκοσμίως που διενεργεί ο συνεργάτης του αν. καθηγητής Βασίλης Παπαϊωάννου.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προασπίζοντας πριν από όλα την δημόσια υγεία και οπωσδήποτε την ιατρική έρευνα και εκπαίδευση μέσω της Ιατρικής σχολής,» είπε ο κ .Πνευματικός και υπογράμμισε πως « ο εξοπλισμός της Μονάδας αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα προς την ψηφιακή εποχή για την παρακολούθηση των ασθενών, την πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου