26 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σαμοθράκη



Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες το νησί.
Οι πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή του οδικού δικτύου, του δικτύου υδροδότησης στη χώρα, αλλά και του Δημαρχείου Σαμοθράκης το οποίο ήταν χτισμένο πάνω στο ρέμα.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες για πόσιμο νερό.
Στη Σαμοθράκη βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη Σαμοθράκη θα βρεθεί και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.
Τέλος η 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί τα μηχανήματα του Κέντρου Υγείας στη Χώρα προκειμένου να αντικατασταθούν άμεσα.
Η χθεσινή βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά μέσα σε λίγες ώρες.


Εν τω μεταξύ σωτήρια ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.
Ολοκληρώθηκε  και μεταφορά 4 ατόμων, μετά από ακινητοποίηση Ε.Ι.Χ, σε κοίτη ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον Δήμο

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε χθες την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: "Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα "Πλατιά".

Το νησί κόπηκε στα δύο 
Το νησί κόπηκε στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας - Χώρας. 
Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων. 

Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στην Σαμοθράκη με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, μετά την έντονη καταιγίδα που έπληξε από το απόγευμα το νησί και δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου