15 Νοεμβρίου 2017

Σταθάκης: Η γεωθερμία, πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα



«Η γεωθερμία αποτελεί ένα νέο μεγάλο πεδίο για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και είναι μεγάλη μας χαρά που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα στην γεωθερμία ,» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος το πρωί επισκέφτηκε το γεωθερμικό πεδίο στην Κοινότητα Άρίστεινο του Δήμου.

«Ως κυβέρνηση το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και ταυτόχρονα δόθηκε η αφορμή να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, ένα νόμο για την γεωθερμία η οποία θα διευκολύνει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής δραστηριότητας στα αμέσως επόμενα χρόνια,» είπε ο κ. Σταθάκης και εξήγησε πως «τα γεωθερμικά πεδία μπορούν να κάνουν τρία πράγματα . Πρώτον ενέργεια για τα νοικοκυριά, 2ο αποτελούν πόλο έλξης επιχειρήσεων λόγω φτηνής ενέργειας(θερμοκήπια κλπ) και 3ον όπου υπάρχουν ιαματικές διαστάσεις η γεωθερμία αποτελεί πόλο τουριστικής ανάπτυξης ,άρα και τα τρία αυτά θέματα προσπαθούμε να τα ενσωματώσουμε στον νέο νόμο που θα ψηφίσουμε.»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραιανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για το ενεργειακό πλάνο του Δήμου, προβάλλοντας ως έργο προτεραιότητας την γεωθερμική δημοτική μονάδα πέλετ, η οποία όπως είπε ο κ. Φαλέκας θα είναι για ιδιοκατανάλωση για όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου