13 Φεβρουαρίου 2018

Οι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου Εργασίας για το 2018



Καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το 2018, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, οι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου είναι οι εξής:

- Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τον Αύγουστο του 2018 και η παρακολούθηση για την εφαρμογή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.

- Η ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και κάθε μορφής παραβατικότητας στους χώρους εργασίας.

- Η ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την προώθηση σταθερών, ποιοτικών και πλήρους απασχόλησης θέσεων εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

- Η παρακολούθηση και υποστήριξη της λειτουργίας του ενιαίου οργανωτικού μοντέλου του ασφαλιστικού συστήματος (ΕΦΚΑ) για την πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και φιλική προς τους ασφαλισμένους παροχή υπηρεσιών.

- Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου, με την εφαρμογή των στρατηγικών στόχων του πιλοτικού προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους Κοινωνικής Ανταπόδοσης» του ΥΠ.Ε.Κ.Α.Α. Σταδιακή ολοκλήρωση των ανακοινωθέντων κύκλων προσκλήσεων/αξιοποίησης ως πιλοτικού έργου στα όρια του δήμου Αθηναίων και σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε αστικά κέντρα της Επικράτειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου