06 Μαρτίου 2018

Αλεξανδρούπολη: Απολογισμός για το Κοινωνικό Ιατρείο



Δυο χιλιάδες ασθενείς τον χρόνο εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης ενώ πολλές είναι οι δράσεις του στην Α΄θμια και Β΄ εκπαίδευση. Τα στοιχεία αυτά για τους ασθενείς που έχουν εξυπηρετηθεί από το Κοινωνικό Ιατρείο ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Ιατρός Κωνσταντίνος Παπουτσέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσέλη, το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης και απευθύνεται στους πολίτες που η οικονομική κρίση αποκλείει από κάθε ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Η προσέλευση ήταν και συνεχίζει να είναι μεγάλη παρά τους ψηφισθέντες νόμους για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι οι γιατροί (φαρμακοποιοί, οδοντίατροι)ενώ η λειτουργία του Ιατρείου στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών, νοσηλευτριών και βοηθών φαρμακείου. 

Δράσεις Κοινωνικού Ιατρείου

Το Κοινωνικό Ιατρείο με συγκεκριμένες δράσεις παρεμβαίνει στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην Πρωτοβάθμια η δράση απευθύνεται σε παιδιά της Α΄ Δημοτικού, τα οποία εξετάζονται προληπτικά από έναν οδοντίατρο, παιδίατρο και οφθαλμίατρο, ενώ η δράση ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση ενημερωτικού εντύπου με τη συνολική κατάσταση της υγείας του κάθε παιδιού και την αποστολή του στους γονείς του.

Στην Δευτεροβάθμια υπάρχουν δύο δράσεις:1η δράση : πρώτες βοήθειες. Απευθύνεται σε μαθητές της Β΄Λυκείου και γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θράκης. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ κ.Κεσσάτη Αθανασίου και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού ενημερώνονται για την αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων, αιμορραγιών και εγκαυμάτων, τσιμπημάτων από φίδια, αφαίρεση ξένων σωμάτων, αποτροπή πνιγμού και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ομιλητής είναι κ. Κεσσάτης Αθανάσιος.

2η δράση :AIDS. Απευθύνεται σε μαθητές της Α΄Λυκείου. Γίνεται σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής κ.Μαλτέζο Ευστράτιο,ο οποίος παραχώρησε την κ.Τερζή Ειρήνη -Επιμελήτρια Α’ Παθολόγο Λοιμωξιολόγο. Επίσης, στη δράση αυτή συμμετέχει ενεργώς και η Διδάκτωρ κ. Μιχελή Αναστασία, πρώην Λέκτορας του Δ.Π.Θ, Παθολόγος. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των ομιλητριών και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού ενημερώνονται για την προστασία τους από το AIDS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου