08 Οκτωβρίου 2017

Ο σχεδιασμός για τα απορρίματα στον Έβρο. 70εκ ευρώ οι προτάσεις της ΑΜΘ



Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Διευθυντής του οργανισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων ΑΜ-Θ -ΔΙΑΜΑΑ-Θ-, Γιώργος Βογιατζής, υποστήριξε πως οι ρυθμοί υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων είναι καλοί.

Ο σχεδιασμός

Αναλυτικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε κάθε νομό της ΑΜ-Θ, γεγονός που σημαίνει πως τα απορρίμματα θα έχουν υποστεί μια προεργασία πριν την εναπόθεσή τους στο ΧΥΤΥ. Σημειώνεται πως εφόσον θα έχουν υποστεί προεργασία και θα έχει προηγηθεί και ανακύκλωση, ο όγκος των απορριμμάτωνπου θα εναποτίθενται στο ΧΥΤΥ θα είναι πολύ μικρότερος.

Ακόμη, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τρεις μονάδες επεξεργασίας μεγάλες, σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Νέα Ορεστιάδα, ενώ θα υπάρχουν και μικρότερες μονάδες περιφερειακά.

«Η μονάδα επεξεργασίας στην Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι προϋπολογισμού 20 εκ θα λειτουργήσει μέσα στο 2018, ενώ αυτή της Καβάλας που είναι της ίδιας δυναμικότητας, παρουσιάζει καλή ωριμότητα. Από την λειτουργία των δύο μονάδων θα προκύψουν 200 νέες θέσεις εργασίας. Της Νέας Ορεστιάδας είναι λίγο πιο μικρής δυναμικότητας», δηλώνει ο κ. Βογιατζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου