30 Αυγούστου 2016

Διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες



Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί, στο κτίριο της Γενικής Γραματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, η διαδικασία πλειοδοσίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Από τους πρώτους, που έφθασαν, ήταν οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ενώ ακολούθησαν εκείνοι του STAR. Αυτοπροσώπως προσήλθε στα γραφεία της ΓΓΕΕ ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διεκδικεί μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι ντυμένοι με «εκδρομικό look», καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος και η διανυκτέρευση στα γραφεία της ΓΓΕΕ θεωρείται δεδομένη. Το κτίριο είναι «αστακός». Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρούν περιμετρικά, όπου είναι «εγκατεστημένες» και οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα. Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτίριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που από σήμερα –καθώς η διαδικασία της δημοπρασίας αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες– διεκδικούν μία άδεια είναι τα εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου