08 Ιανουαρίου 2018

Νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων





Συνεχίζεται και σήμερα το «ράλι» των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί σε νέο χαμηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο, το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 3,71%, (από 3,81% που είχε κλείσει την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, στο ΗΔΑΤ) την οποία είχε να καταγράψει το συγκεκριμένο ομόλογο από τον Ιανουάριο του 2006. Αναλόγως κινείται και η απόδοση διετών ομολόγων η οποία υποχώρησε στο 1,42%, καθώς και των πενταετών στο 3,21%.

Αυτή η εξέλιξη αποδίδεται στην επικείμενη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση που θα τη συνοδεύσει, καθώς και στην προοπτική αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors στις 19 Ιανουαρίου.

Μετά και τη σημερινή άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων, το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου (δηλαδή η διαφορά απόδοσης από τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο με απόδοση 0,41%) περιορίζεται στο 3,3%. Σημειώνεται, ότι σε χώρες που εξήλθαν των μνημονίων, όπως η Πορτογαλία, το περιθώριο κυμαίνεται στο 1,4% καθώς η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,81%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου