28 Ιανουαρίου 2018

Δ. Παπαδημητρίου «Το 2018 θα είναι έτος ορόσημο που θα βάλει την χώρα πίσω στην κανονικότητα»



Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την διάρκεια της περιοδείας του.
«Έχουμε βγει από το καθεστώς ύφεσης και είμαστε στην ανάπτυξη ,»είπε ο υπουργός, υποστηρίζοντας πως το 2018 θα είναι έτος ορόσημο που θα βάλει την χώρα πίσω στην κανονικότητα.
«Βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία το 2018 που έχει αρχίσει πάρα πολύ καλά με όλους τους δείκτες να δείχνουν ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα .Το 2018 θα είναι έτος ορόσημο που θα βάλει την χώρα πίσω στην κανονικότητα όχι μόνο στο θέμα της ανάπτυξης ,αλλά και της εξόδου από την σκληρή επιτροπεία που είχαμε από το 2010,» τόνισε ο υπουργός.

Τέσσερα θέματα έθεσε στον υπουργό ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο «Νομαρχείο» τα οποία αφορούν την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την επιδότηση του κόστους εργασίας, το παραεμπόριο και την αναβάθμιση των Τελωνείων .
Ο κ. Πέτροβιτς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναστολή λειτουργίας της εταιρείας Μαίλη, επισημαίνοντας στον υπουργό πως αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής και ζήτησε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα . «Αυτό πρέπει να γίνει με φοροαπαλαγές αλλά και με άλλα μέτρα που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος για να μπορέσει να ξεφύγει από την μέγγενη της υποβάθμισης,» είπε κ. Πέτροβιτς.

Παπαδημητρίου για λιμάνι

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ξένους και εγχώριους επενδυτές.
«Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης κυνηγάει επενδύσεις, κυνηγάει ξένες άμεσες επενδύσεις και κυνηγάει και επενδύσεις που είναι από τους εγχώριους παράγοντες,» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.
Υπάρχει το πρόγραμμα για το LNG, το FSRU, με μία κοινοπραξία που είναι ελληνικών συμφερόντων όπως επίσης και αμερικανικών συμφερόντων. O υπουργός σημείωσε πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο για την αξιοποίηση του λιμένα και των μαρίνων, αλλά και για τη δημιουργία ενός logistic center. «Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε και μια σιδηροδρομική γραμμή που να μπορεί να συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και με άλλες προς τη Βουλγαρία και επίσης και στη Ρουμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη. Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε τη βοήθεια του υπουργείου στο θέμα των έργων του λιμένα, της δημιουργίας σφαγείου στις Φέρες καθώς και στην παραχώρηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου της πόλης προκειμένου να αξιοποιηθούν για την μετεγκατάσταση εκεί υπηρεσιών της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου