15 Δεκεμβρίου 2016

Μ. Σαπέν: Αντίθετο το Παρίσι στην απόφαση αναστολής των μέτρων για το ελληνικό χρέος



Και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συντάχθηκε με την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία στηρίζουν Μοσκοβισί και Σουλτς

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν αμφισβήτησε την απόφαση της προεδρίας του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο».

«Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου