Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Εγκρίθηκαν τα έργα για την ανάδειξη της αρχαίας Εγνατίας στον ΈβροΣτην έγκριση των έργων που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να αναδειχθεί το πολιτιστικό και ιστορικό μονοπάτι της αρχαίας Εγνατίας στο νομό Έβρου, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Τα έργα θα εκτελεστούν με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν, μεταξύ άλλων στην ολοκλήρωση, βελτίωση και επέκταση περιφράξεων, σε εργασίες αποψιλώσεων και απομάκρυνσης βλάστησης, σε συντήρηση και διερεύνηση οδοστρώματος των ήδη γνωστών τμημάτων, σε διερεύνηση νέων τμημάτων της Οδού, στην αποκατάσταση και συμπλήρωση πινακίδων, ενημερωτικών και κατεύθυνσης, αλλά και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος.

Παράλληλα, τα έργα θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην περιοχή, αφού θα προσληφθεί 1 αρχαιολόγος και 3 ειδικοί εργάτες. Για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών και την προμήθεια των αναγκαίων υλικών και κάθε άλλη ενέργεια, εγκρίνεται συνολική δαπάνη ποσού 40.000  €. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 25/10/2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου