31 Αυγούστου 2016

Τ. Πετρόπουλος: Επισπεύδεται η καταβολή εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων



Η δυνατότητα επίσπευσης της καταβολής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, μέχρι το τέλος του 2017, δίδεται με διάταξη που εισάγεται ως τροπολογία, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε, ότι χθες εισήγαγε διάταξη, ως τροπολογία, στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να γίνεται με ένα πολύ πιο απλό τρόπο ο υπολογισμός του εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε μέσα στο 2017 να καταβληθεί και το υπόλοιπο των οφειλόμενων εφάπαξ, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πρόκειται, όπως είπε, για 28.300 εφάπαξ ακόμα, που θα καταβληθούν μέσα στο 2017. «Ήδη, στους δύο πρώτους μήνες, έχουμε δώσει 3.047 εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας επίσης, ότι με αυτή τη διάταξη, η οποία προβλέπει ότι θα λαμβάνεται υπόψη η τελευταία πενταετία από την ημέρα που έκανε κάποιος αίτηση για την καταβολή του εφάπαξ, θα δοθούν πολύ πιο γρήγορα τα εφάπαξ».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι το Ταμείο που έχει τις περισσότερες εκκρεμότητες, ενώ το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) έχει πολύ λιγότερες εκκρεμότητες (3.772 εφάπαξ). «Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας το μεγάλο όγκο των εφάπαξ, που θα καταβάλλουμε με αυτή την επιλογή της συγκεκριμένης διάταξης. Προχωράμε σε μία επίλυση πολλών προβλημάτων, που χρονίζουν και αυτό είναι το έργο, με αποτελέσματα που επιφέρουμε για τη χώρα, τα οποία θα φανούν πολύ γρήγορα και στην οικονομία και στη ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε, ότι «στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του σχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαχειριζόμαστε όλα τα προβλήματα και εξετάζουμε λύσεις για τα προβλήματα των οφειλών. Επαναλαμβάνω ότι οι 100 δόσεις, οι οποίες είχαν θεσπιστεί με προηγούμενες διατάξεις της δικής μας κυβέρνησης, θα εξακολουθούν να ισχύουν, μόνο για όσες ρυθμίσεις έχουν γίνει. Επίσης, επιλύσαμε το πρόβλημα, όσων είχαν απωλέσει τις σχετικές ρυθμίσεις για λόγους που δεν αφορούσαν τη δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα, αλλά των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Επομένως, τα πράγματα είναι σαφή από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου».

«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι πάντα οι ασφαλισμένοι και η επιλογή λύσεων, που οδηγούν σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου