05 Αυγούστου 2016

Π. Σκουρλέτης: Διερεύνηση σε βάθος των στοιχείων για τη δίωξη του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ



Για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για της Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας, το ΤΑΙΠΕΔ, το ταξίδι στη Βουλγαρία, την δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, καθώς και για την επικείμενη αξιολόγηση μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφορικά με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ) ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο εισάγει  ένα νέο πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των ΑΠΕ το οποίο προσπαθεί να εξορθολογήσει μια σειρά από ακρότητές που υπήρχαν στον τομέα αυτό».

«Ο χώρος των ΑΠΕ λειτουργούσε με ακρότητες και με έναν άναρχο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για πώληση από την κυβέρνηση του 17% της ΔΕΗ ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε πως «η αντιπολίτευση προσπαθεί να εμφανίσει την κυβέρνηση ότι έχει αποφασίσει την πώληση του 17% της ΔΕΗ. Είπα σε όλους τους τόνους στη Βουλή ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

«Βούληση μας είναι να μη μειωθεί η συμμετοχή του δημοσίου στις υπηρεσίες ενέργειας. Η εμφάνιση, η ανακάλυψη αυτού του ΦΕΚ δεν είναι απόφαση για ιδιωτικοποίηση, αλλά αναφέρεται στο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων που είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» διευκρίνισε.

Η συγκρότηση του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας είναι μια γραμμή αντίστασης στις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διευκρινίζοντας πως «ότι μπαίνει στο ταμείο δεν μπαίνει προς πώληση, το αντίθετο μάλιστα».

«Θα αποδυναμώσουμε το ΤΑΙΠΕΔ παίρνοντας του περιουσιακά στοιχεία» δήλωσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επίσκεψη σε επίπεδο πρωθυπουργών στην Βουλγαρία ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως διαμόρφωσε έναν ισχυρό άξονα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στη συνεργασία των δύο χωρών αναφέρονται ζητήματα ενέργειας, σημείωσε.

Η ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σε σχέση με την δίωξη.

«Πρόκειται για μια κορυφαία απόφαση και κατάσταση που έχει παίξει τον ρολό της σε όλες τις επιλογές των τελευταίων ετών. Και το πως προετοιμάστηκε το έδαφος ώστε να γίνουν αποδεκτές οι επιλογές τα αμέσως επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζοντας πως όλα αυτά «πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος».

Τέλος, σε σχέση με την αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία ακολουθεί μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχαμε αυτή την αξιολόγηση θα είχε δημιουργηθεί ένα κατάλληλο έδαφος στην οικονομία, το οποίο θα αποτελούσε εφαλτήριο για να δούμε πράγματα να κινούνται προς καλύτερη κατεύθυνση.

Η συζήτηση γύρω από την αξιολόγηση λειτουργεί ως αναβλητικός παράγοντας, σημείωσε.

«Εάν δεν επικρατήσουν συντηρητικές λογικές από τους δανειστές και αντικοινωνικές λογικές σε σχέση με τα εργασιακά, τότε όλα θα πάνε καλά» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Το φθινόπωρο θα έχει εμπεδωθεί το Brexit, και θα φανεί αν η Ευρώπη θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της προς μια άλλη πολιτική κατεύθυνση», κατέληξε ο Π. Σκουρλέτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου