01 Αυγούστου 2016

Ενέργεια και αμυντικά στις συνομιλίες του πρωθυπουργού στη Σόφια



Στη Σόφια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο κ. Τσίπρας έχει αυτή την ώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις των υπουργών. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (Α.Σ.Σ.)

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μπορίσοφ τον ρώτησε για το ταξίδι του από την Αθήνα στη Σόφια, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι ήταν καλό, όπως και ο καιρός, και ότι οι δύο χώρες είναι κοντά. Σε ερώτηση του Έλληνα πρωθυπουργού εάν οι διακοπές του είναι κοντά, ο κ. Μπορίσοφ είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, και στη συνέχεια μετέβησαν στον χώρο εργασιών της συνόδου του Α.Σ.Σ. Ελλάδας-Βουλγαρίας (Boyana Residence).
Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Για τις 12:40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών Συμφωνιών και στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου