01 Αυγούστου 2016

Τ. Μηταφίδης: Το τρίπτυχο της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ



Για το πόρισμα της Επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την κριτική που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς και για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, μίλησε στο «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», το οποίο αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ, και έκανε λόγο για διαχωρισμό των διεκδικήσεων της χώρας για  τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Μηταφίδης, δήλωσε «Ουδέν αναληθέστερον. Υπάρχει μια ανευθυνότητα από μέρος δημοσιογράφων οι οποίοι αναπαράγουν χωρίς να διαβάζουν τα σχετικά κείμενα». 

Το τρίπτυχο των αποζημιώσεων όσων έχουν χάσει τη ζωή τους, των υλικών καταστροφών, του κατοχικού δανείου και η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών αποτελούν ένα αδιάσπαστο τρίπτυχο των διεκδικήσεων των κατοχικών οφειλών, είναι καταγεγραμμένα με πολύ με λεπτομερή τρόπο μέσα στο πόρισμα, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρόκειται για ένα εφεύρημα για να δικαιολογηθεί το παρών του ΚΚΕ» σημείωσε, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». «Βασικό κομμάτι, εμπροσθοφυλακή αυτής της διεκδίκησής, είναι η αποζημίωση των θυμάτων. Δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν το πόρισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γράφει ανευθυνότητες ο Ριζοσπάστης για να κάνει αντιπολίτευση, και το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία μας κατηγόρησε ότι δίνουμε πολύ βάρος στο θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων» δήλωσε επίσης για το θέμα ο κ. Μηταφίδης. 

Τέλος, σχολιάζοντας τα γεγονότα μετά την εκκένωση τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μηταφίδης σχολίασε ότι «Από την πρώτη στιγμή η γραμμή σε κυβερνητικό επίπεδο ήταν να μην μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε πεδίο μάχης, όπως ήθελαν ορισμένοι, τα κόμματα του νόμου και της τάξης, τα οποία μας επικρίνουν».

«Δεν θα ήθελα να υπάρχει ούτε μια γρατζουνιά όσον αφορά τη δημόσια περιουσία, ενώ έπρεπε να το σκεφτούν πολύ αυτοί που κάναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Μηταφίδης.

Για να ακούσετε πατήστε ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου