02 Αυγούστου 2016

Αλεξανδρούπολη: Σταδιακή ενίσχυση του τελωνείου Κήπων με προσωπικό και εξοπλισμό, σημειώνει ο Τρ. Αλεξιάδης



Με αυτοκινούμενη συσκευή X-Ray για τον έλεγχο φορτηγών, εμπορευματοκιβωτίων και προσώπων, σταδιακή τοποθέτηση τεσσάρων σταθερών πυλώνων ανίχνευσης ραδιενεργών και πυρηνικών υλικών και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για ανίχνευση ρευστών υλικών θα ενισχυθεί στο επόμενο διάστημα το τελωνείο των Κήπων σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, σε απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη. 

Για μία «βασική πύλη εισόδου- εξόδου η οποία αποτελεί μια τεράστια ανεκμετάλλευτη περιουσία του Ελληνικού κράτους, απαξιωμένη και παρωχημένη πηγή εσόδων με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές», έκανε λόγω κατά την τοποθέτησή του επί του θέματος στη βουλή ο κ. Δημοσχάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα τελωνεία του Έβρου υστερούν κατά πολύ των αντίστοιχων που συνορεύουν. Όσο για αυτό των Κήπων είπε χαρακτηριστικά, πως ο ίδιος θα κατεδάφιζε και στη θέση του κατασκεύαζε υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, που διέθεταν εκτός των άλλων χώρους στάθμευσης και ειδικά εργαστήρια για τους ελέγχους. 

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί ικανό τελωνειακό δίκτυο αντιμετώπισης του φορολογικού ανταγωνισμού σε σχέση με τις γειτονικές χώρες όμως αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η πάταξη του λαθρεμπορίου και το βασικό «όπλο» για το σκοπό αυτό είναι τα τελωνεία, τα οποία ενισχύονται σταδιακά με προσωπικό και εξοπλισμό. 

Για το τελωνείο των Κήπων σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν εργασίες κτιριακής και ενεργειακής αναβάθμισης σε εξέλιξη όπως και η κατασκευή της νέας διασυνοριακής γέφυρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου