Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Βουλή: Νέα Επιτροπή ελέγχου των πόθεν έσχεςΑνασυγκροτήθηκε η Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και πρόεδρός της αναλαμβάνει πλέον η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι ανακατατάξεις έγιναν ύστερα από την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και η σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δημοσιεύθηκε χθες.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης θα έχει 9 τακτικά και 9 αναπληρωματικά μέλη.

Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής θα είναι:

Τασία Χριστοδουλοπούλου, γ' αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δημητρούλα Υφαντή, αρεοπαγίτης. Στέλιος Λεντιδάκης, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αριστόβουλος - Γιώργος Βώρος, σύμβουλος της Επικρατείας. Θόδωρος Μητράκος, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιώργος Παντελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη. Σπύρος Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Κώστας Τσιάρας, βουλευτής Ν.Δ.

Τα εννέα αναπληρωματικά μέλη είναι οι:

Αντώνης Συρίγος του Δημητρίου, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ως αναπληρωτής του προέδρου της Επιτροπής. Γιάννης Γιαννακόπουλος, αρεοπαγίτης, ως αναπληρωτής της Αρεοπαγίτου Δημητρούλας Υφαντή. Βασιλική Προβίδη, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως αναπληρώτρια του συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Στέλιου Λεντιδάκη. Παναγιώτης Χαμάκος, σύμβουλος της Επικρατείας, ως αναπληρωτής του Συμβούλου της Επικρατείας Αριστόβουλου - Γιώργου Βώρου. Γιώργος Πάσχας, αναπληρωτής του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θόδωρου Μητράκου. Άννα Ζαΐρη, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως αναπληρώτρια του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Γιώργου Παντελή. Γιώργος Μόσχος, αναπληρωτής του Συνηγόρου του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη. Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ως αναπληρωτής του Σπύρου Λάππα. Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Ν.Δ., ως αναπληρωτής του Κώστα Τσιάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου