04 Αυγούστου 2016

Δύο τόνους ακατάλληλα όστρακα κατάσχεσε το Λιμενικό Αλεξανδρούπολης



Χίλια εννιακόσια πέντε κιλά (1.905 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, εχθές το μεσημέρι από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Η λιμενική αρχή ενημερώθηκε από την ομάδα δίωξης παράνομης μετανάστευσης Ροδόπης για την κίνηση ενός επιβατικού Ι. Χ. στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της «Διώνης», από το οποίο ένας 38χρονος άνδρας ξεφόρτωσε 20 σάκους με όστρακα του είδους «κυδώνι», συνολικού βάρους 469 κιλών, και άλλους 19 σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα», βάρους 320 κιλών, και τα εγκατέλειψε στο πρανές. 

Λίγο μετά, εντοπίστηκε και δεύτερο Ι. Χ., σταθμευμένο κοντά στη γέφυρα Στρίμνης, το οποίο προσέγγισε ένα τρίτο όχημα που οδηγούσε ένας 49χρονος με συνοδηγό έναν 36χρονο, οι οποίοι ξεφόρτωσαν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο άλλους 54 σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα», βάρους 1.116 κιλών, και επίσης τα εγκατέλειψαν στο έδαφος. Στο σημείο είχε φτάσει και ο 38χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος. Οι τρεις τους απομακρύνθηκαν με τα τρία οχήματα με κατεύθυνση την Κομοτηνή, ωστόσο στη διαδρομή τα δύο ακινητοποιήθηκαν από την ομάδα δίωξης παράνομης μετανάστευσης που ειδοποίησε και το Λιμενικό, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Τα τρία οχήματα κατασχέθηκαν, όπως και οι σάκοι με τα όστρακα, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για έλεγχο στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης. 

Οι τρεις οδηγοί συνελήφθησαν για κατοχή και μεταφορά ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση οστράκων, με σκοπό την πώληση και την εμπορία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου