31 Αυγούστου 2016

Φέρες: Πέντε χιλιάδες τόνοι ρύζι θα συγκομιστούν φέτος, στόχος η δημιουργία προϊόντος με ονομασία προέλευσης



Τους πέντε χιλιάδες τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος σε ποσότητα, το ρύζι που θα συγκομιστεί από αντίστοιχο αριθμό στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν στο Δέλτα του ποταμού Έβρου στην περιοχή των Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η καλλιέργεια αυξήθηκε κατά 1.500 στρέμματα τη φετινή χρονιά ενώ οι καλλιεργητές είναι περίπου είκοσι και στόχος τους είναι η δημιουργία οργανωμένης ομάδας ορυζοκαλλιεργητών, προκειμένου το συγκεκριμένο αγροτικό προϊον να αποκτήσει ονομασία προέλευσης. 

Οι ποσότητες που παράγονται κατά την τελευταία πενταετία που καλλιεργείται το ρύζι στις Φέρες, παραδίδονται αποκλειστικά σε ορυζόμυλους της περιοχής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μέρος αυτών τυποποιείται και εξάγεται σε ανατολικές χώρες, ενώ κάποια ποσότητα διοχετεύεται ως σπόρος καθώς διαθέτει άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της περιοχής και ορυζοκαλλιεργητής, Κώστας Αλεξανδρής. «Θέλουμε άμεσα και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Εβρίτης καταναλωτής να μπορεί να βρει στο ράφι, το δικό μας ρύζι» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου