03 Αυγούστου 2016

Αλλάζει η διάρκεια των συμβάσεων στην ΕΑΒ


Με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δίνεται η δυνατότητα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να συνάπτει συ,βάσεις εργασίας με εξειδικευμένο προσωπικό διάρκεια έως 5 ετών, αντί για 8μηνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γθιώργος Σταθάκης, κάνοντας αποδεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις Συμβάσεις Παραχώρησης στην Ολομέλεια, προβλέπεται η κεφαλαιοποίηση των χρεών της ΕΑΒ που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητά της και η ευελιξία στην πρόσληψη του προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες και το επιχειρησιακό σχέδιο.  

Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο και κάνει προσπάθεια αναδιάρθρωσης με σκοπό τη μελλοντική της βιωσιμότητα, την οποία στηρίζουν οι τροπολογίες. Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι οι προσλήψεις θα γίνονται πάντα υπό την έγκριση του υπουργού Οικονομικών και με βάση τα οικονομικά της εταιρείας. 

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Βίτσας και απαντώντας σε ερωτήματα της Ντόρας Μπακογιάννη, που σχολίασε την απόφαση για τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων 5ετους διάρκειας, “τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έχουν σπάσει σε δυο εταιρείες από το 2013, το ένα κομμάτι, τα Πολιτικά Αμυντικά Συστήματα, βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που έχουν πάρει πολλά από τα βάρη και με τον νόμο που ψήφισε η βουλή το 2014, με την κεφαλαιοποίηση των χρεών”. Η κυβέρνηση έρχεται να κάνει σαφέστερη τη διατύπωση. 

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, η ΕΑΒ έχει πολύ δουλειά και το σημερινό της προσωπικό πιθανόν δεν επαρκεί και για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση βάζει τη λογική της αυτοχρηματοδοτούμενης θέσεως εργασίας, με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Με βάση τα ως τώρα ισχύοντα, η σύμβαση αυτή θα ήταν 8 μήνες. Επειδή, όμως, στις θέσεις αυτές απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, δίνεται η δυνατότητα, σε συνεργασία αυτή τη σύμβαση εργασίας επί συγκεκριμένου έργου να κρατάει έως 5 χρόνια, πάντοτε με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου