05 Αυγούστου 2016

Κυβερνητική πρωτοβουλία για κοινό «μέτωπο» του Ευρωπαϊκού Νότου



Με στόχο έναν κοινό βηματισμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση καλούν σε Συνάντηση τους αρχηγούς των χωρών του «Νότου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση θα προσκληθούν  Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία,  Κύπρος και  Μάλτα. Της συνάντησης θα έχει προηγηθεί η σύνοδος των «27» στην Μπρατισλάβα για το Brexit.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη Συνάντηση των 7 χωρών του «Νότου» της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής Μεσογείου, που βρίσκεται προς το παρόν στη φάση του προγραμματισμού, θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης -που σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- αναμένεται να τεθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό-θεσμικό επίπεδο και θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού «Νότου» απέναντι σε αυτές, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των 27 στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου