02 Αυγούστου 2016

Κυβέρνηση για Ν.Δ.: «Τρέχα τρέχα, οδηγέ, για να τους περάσουμε...»




Για «αντανακλαστικά παιδικής χαράς» κάνει λόγο το Μαξίμου, με αφορμή την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι σκοπεύει να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία, συζήτηση που είχε ήδη προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.

Συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία. Μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε πρώτο να καταθέσει το σχετικό αίτημα. Απέδειξε έτσι, απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ότι έχει αντανακλαστικά παιδικής χαράς. «Ναι, αλλά εμείς προλάβαμε και το κάναμε πρώτοι».

Συγχαίρουμε τη Νέα Δημοκρατία για την τεράστια πολιτική της επιτυχία. Ελπίζουμε ότι εκτός από το να τρέχει να κατοχυρώνει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, θα μπορέσει κάποια στιγμή να συζητήσει και επί της ουσίας: Για το πώς η δική της διακυβέρνηση εξουθένωσε ένα τόσο σημαντικό αγαθό και για το όραμά της  που παραχωρεί το δικαίωμα στην παιδεία αποκλειστικά στους λίγους.

Θα τα πούμε, λοιπόν, στη Βουλή, ενώπιον του λαού. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί ήδη γελοιογραφίες του Αρκά, προκειμένου να κάνει ακόμα μια σοβαρή και ουσιαστική τοποθέτηση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου